ONS WERKGEBIED

Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg & Zwolle

De baron dakonderneming is door heel Nederland 24/7 goed bereikbaar.

Vogelwering

uw expert bij

Vogelwering

Een veel voorkomend probleem is vogels onder dakpannen en goten. Vogels gaan zich nestelen onder de dakpannen en zorgen voor veel overlast. Ook het dakbeschot wordt hierdoor aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie kan door de vogels stuk gemaakt wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en eventueel impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming.

Als u niets doet tegen de vogels onder het dak dan wordt het probleem alleen maar erger, de vogels breiden hun nest uit en nesten van vorige jaren blijven achter. Er zijn een hoop problemen die kunnen voortkomen uit vogelnesten in het dak, denk bijvoorbeeld aan:

  • Lekkage door vogelnesten
  • Rotting aan het dakbeschot
  • Beschadiging van dakisolatie
  • Schimmel door uitwerpselen
  • Een vogelnest is een broedplaats voor schadelijke insecten
  • Stankoverlast door bacteriën uit de vogelnesten

Grijp snel in en beperk de overlast

Een veel voorkomende vogelsoort onder het dak is de huismus. Op het eerste gezicht kan het misschien een leuk en aandoenlijk gezicht zijn dat de huismus zich nestelt onder uw dak. Echter brengt de huismus grote problemen met zich mee, tijdens de nestperiode in het voorjaar maken de mussen in grote getalen nesten op beschutte plaatsen. Grijp daarom snel in.

Als mussen zich nestelen onder het dak of de daklijst dan brengen komen zij niet alleen, het nest is een broedplaats voor schadelijk insecten zoals onder andere de kleermot, huismot en tapijtkevers. Als u niet snel ingrijpt dan wordt het probleem snel groter en nestelen de insecten zich verder in uw huis en onder het dak. Daarnaast is het nest een grote bron van bacteriën en ziektekiemen, wat u niet in de buurt van uw leefomgeving wilt hebben.

Vogels in uw dakgoten

Naast nesten onder het dak komt het ook voor dat vogels zich in de dakgoot nestelen, vaak zijn dit kraaien. Een nest in de goot kan tot overstroming van de goten leiden en als dit het dak in loopt dan komt hier vaak waterschade van. Als u last heeft van nesten in de dakgoot dan lost De Baron Dakonderneming dat snel en vakkundig voor u op. Wij halen de nesten weg en monteren vogelwering in uw dakgoot, deze vogelwering houd de vogels uit de goot maar voorkomt een goede doorstroom in de goot niet.

Vogels onder dakpannen en goten verhelpen

Wij kunnen het dak opnieuw isoleren zodat warmte- en koud verlies tot het minimum beperkt wordt. Onze experts plaatsen een dakvoetprofiel tegen het nestelen van de vogels onder de dakpannen in de goot. Het dakvoetprofiel wat wij plaatsen is gegarandeerd vogeldicht en tegen opspattend water vanuit de dakgoot en smeltende sneeuw.

Voorkomen is beter dan genezen

Als u vogels onder uw dakpannen heeft dan betekent dit dat uw dak een aantrekkelijke plek is voor vogels om zich te nestelen. En als u eenmaal een nest onder uw dak gehad heeft dan komen de vogels vaak elk jaar weer terug. Om dit te voorkomen is het aan te raden om vogelwering aan te brengen. Zo kunnen de vogels niet meer onder het dak en zullen zij op zoek gaan naar aan andere nestplaats. Bijvoorbeeld een nestkast of en ander dak in de buurt. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vogelwering op daken en in goten.

Wilt u vogels onder dakpannen verwijderen? Neem contact met ons op.

Overige diensten

Uw expert in
Dakbedekking

Uw expert in
Dakgoot vervangen

Uw expert in
Schoorsteen renovatie

Uw expert in
Spoed-lekkage

Uw expert in
Dakonderhoud

Uw expert in
Dakinspectie

Uw expert in
Nokvorst renovatie

Uw expert in
Lood & Zink

Uw expert in
Platte daken

Referentie

Super blij dat De Baron Dakonderneming mijn spoedlekkage heeft opgelost. Met een belletje was het geregeld en stond er snel iemand om het te fixen.

Peter van Oirschot