ONS WERKGEBIED

Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg & Zwolle

De baron dakonderneming is door heel Nederland 24/7 goed bereikbaar.

Platte daken

uw expert bij

Platte daken

Nederland zijn nog altijd veel gebouwen met een plat dak. De soorten dakbedekking op deze daken zijn zeer uiteenlopend. Op het dak van oudere panden ligt soms nog mastiek, maar ook bitumen en pvc zijn veelvoorkomende opties.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Voor een plat dak zijn het hierboven genoemde mastiek, bitumen en pvc de meest voor de hand liggende soorten dakbedekking. Mastiek wordt tegenwoordig niet meer gebruikt (de toepassing ervan is eind jaren 70 verboden), maar ligt nog wel altijd op veel Nederlandse daken. De conditie van deze daken is over het algemeen op zijn zachtst gezegd niet goed.

Dat heeft alles te maken met de beperkte levensduur van mastiek, een materiaal dat door zijn teerachtige karakter zeer gevoelig is voor weersinvloeden. Het wordt vloeibaar onder de hete zomerzon en bros in de kille vrieskou. Heeft u nog altijd een plat dak met mastiek? Dan adviseren we u de dakbedekking te vervangen om de onderliggende dakconstructie beter te beschermen.

Dakbedekking plat dak vervangen

Het vervangen van mastiek kan bijvoorbeeld met bitumen, een dakbedekkingsmateriaal dat de afgelopen decennia zeer vaak wordt toegepast. Dat is niet zo vreemd, want voor het platte dak biedt het in vergelijking met mastiek vele voordelen. Als u kiest voor een bitumen dakbedekking bent u er zeker van dat dit tientallen jaren mee gaat. De levensduur is bij bitumen weliswaar een stuk beter dan bij mastieken daken.

Een bitumen dakbedekking zorgt voor een fraaie afwerking die uitblinkt. Ook laat bitumen zich goed aanbrengen op vrijwel alle platte daken en is bitumen duurzaam en milleu vriendelijk materiaal.

Overige diensten

Uw expert in
Dakbedekking

Uw expert in
Dakgoot vervangen

Uw expert in
Schoorsteen renovatie

Uw expert in
Spoed-lekkage

Uw expert in
Dakonderhoud

Uw expert in
Dakinspectie

Uw expert in
Nokvorst renovatie

Uw expert in
Lood & Zink

Uw expert in
Platte daken

Referentie

Super blij dat De Baron Dakonderneming mijn spoedlekkage heeft opgelost. Met een belletje was het geregeld en stond er snel iemand om het te fixen.

Peter van Oirschot